Engineering: 'Van idee tot een theoretisch ontwerp'
Nadat Blom Opmeer B.V. het probleem heeft geanalyseerd bij de opdrachtgever wordt vervolgens een theoretisch ontwerp gemaakt op basis van het innovatieve idee. Met dit ontwerp kan de constructie of het apparaat worden beoordeeld en na goedkeuring worden geproduceerd.


Sinds 2003 wordt er bij Blom Opmeer B.V. gewerkt met de nieuwste technieken (bv. Inventor) op het gebied van engineering. Deze technieken zijn nodig om het product op alle fronten te kunnen ontwerpen en te beoordelen voor zowel Blom Opmeer B.V. als de opdrachtgever. De theoretische ontwerpen komen tot stand aan de hand van de systematische of methodische ontwerpprocessen. Het tekenpakket Inventor zorgt er vervolgens voor dat het ontwerp op de juiste manier wordt gevisualiseerd.

Bij goedkeuring door de opdrachtgever voor het theoretische ontwerp wordt een uitgewerkt tekenpakket vervaardigd, die de het technisch personeel inzicht geven voor de realisatie van de constructie of het apparaat. Doordat de productie en engineering aan elkaar gekoppeld zijn en efficient en effectief met elkaar samenwerken beschikt Blom Opmeer B.V. over een grote flexibiliteit en korte levertijden.

Enkele voorbeelden van theoretische ontwerpen naar gerealiseerde eindproducten: