hijsframe

hijsframe voor gevelelementen

Hijsframe
gevelelementen.

Voor S&N Houtkonstrukties heeft J. Blom Opmeer B.V. een hijsframe ontworpen om op een eenvoudige manier gevelelementen te hijsen. Het hijsframe geeft de mogelijkheid om met een kraan via het hijspunt het frame tegen en/of onder de elementen te plaatsen. 

D.m.v. de handlier, wordt de gezette plaat op het element gedrukt. Dit element is voorzien van een contragewicht zodat, tijdens het lossen, de lier het drukframe omhoog voortbeweegt. Het element wordt vervolgens aan de onderzijde geborgd d.m.v. borgpennen. Omdat het hijsframe te groot is om te vervoeren, heeft J. Blom Opmeer B.V. ervoor gekozen om het hijsframe inklapbaar te maken. Zo wordt het oppervlak aanzienlijk verminderd en kan het frame zelfs op een aanhangerwagen vervoerd worden.

Op een efficiënte
manier verplaatsen.

In de fabriek worden de elementen voorzien van een kleine hijsstrop. Door de pen door de hijsstrop te halen, kunnen de elementen op een zeer efficiënte manier snel op locatie verplaatst worden. Aangezien de elementen verschillende zwaartepunten hebben, is het hijspunt bovenin verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat het element altijd recht word gehesen. Daarnaast is de balk d.m.v. een boutverbinding ook verstelbaar in de breedte richting van het element. Het frame op de foto’s is ontworpen voor een WLL van 15.000 kg.

Assemblage tafel
Hydraulische Tribunelift Johan Cruijff Arena
Scroll naar boven