Niks is te gek

Gespecialiseerd in complex zetwerk.

Zetwerk is een belangrijke techniek in de metaalbewerking. Het wordt gebruikt om metalen platen of staven te buigen of te vervormen, zodat ze de gewenste vorm krijgen. J. Blom Opmeer B.V. staat bekend om de mogelijkheden van complex zetwerk en het zetten van lange afmetingen tot wel 7 meter. 

Wij leveren vakwerk

7 kantbanken en ervaren zetters.

J. Blom Opmeer B.V. heeft beschikking over de juiste apparatuur en vakkennis om het zetwerk uit te voeren volgens de specificaties van de klant. Onze zetwerk afdeling bevat 7 kantbanken, waaronder LVD en Darley, die het mogelijk maken om divers zetwerk te realiseren. Daarbij zijn onze ervaren zetters zeker onmisbaar! 

Goed in samenwerken

Zetwerkcalculator.

Onze zetwerkplaats staat op dit moment met 7 kantbanken sterk. Dit geeft ons de ruimte om sneller te kunnen leveren en onze productie te verhogen. Op dit moment werken wij samen met bedrijven met een op maat gemaakte zetwerkcalculator voor een snelle werkwijze.

Heb je interesse maar heb je eerst vragen? Neem contact met ons op!

LVD Tandem

Zetwerk tot wel 7 meter.

Sinds 2023 heeft J. Blom Opmeer B.V. een LVD Tandem tot zijn beschikking. Deze machine maakt het mogelijk om tot wel 7 meter zetwerk te kunnen leveren. In aluminium, staal en RVS.

Ben je op zoek naar constructies op lengte? Neem contact met ons op!

Snelle levering

Grote aantallen

Lengtes tot 7000mm

Ervaren zetters

LVD en Darley

Onze zetwerkplaats.

Op het moment werkt J. Blom Opmeer B.V. met LVD en Darley kantbanken. Van een kleine Darley EHP 50 tot een LVD Tandem die tot 640 ton kan drukken. Benieuwd naar al onze kantbanken? Bekijk hier onze zetwerkplaats.

Zetwerk in de metaalbewerking: Alles wat je moet weten

Zetwerk is een belangrijke techniek in de metaalbewerking. Het wordt gebruikt om metalen platen of staven te buigen of te vervormen, zodat ze de gewenste vorm krijgen. In dit artikel gaan we dieper in op wat zetwerk precies is, hoe het wordt toegepast en waar je terecht kunt voor de verkoop en het gebruik van zetwerk.

Wat is zetwerk?

Zetwerk is een proces waarbij metaal wordt gebogen of vervormd zonder dat het materiaal breekt of scheurt. Dit wordt gedaan door het metaal op specifieke punten te buigen met behulp van speciale gereedschappen en machines. Zetwerk kan worden toegepast op verschillende soorten metalen, zoals staal, aluminium en koper.

Toepassingen van zetwerk

Zetwerk wordt in diverse industrieën toegepast, waaronder:

  • Automobielindustrie: voor het maken van carrosserieonderdelen en frames
  • Bouw: voor het vervaardigen van dakgoten, gevelbekleding en constructie-elementen
  • Luchtvaart: voor het produceren van onderdelen voor vliegtuigen en helikopters
  • Meubelfabricage: voor het creëren van metalen frames en onderdelen voor meubels

Verkoop en gebruik van zetwerk

Als je op zoek bent naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in de verkoop en het gebruik van zetwerk, zijn er verschillende opties. Veel metaalbewerkingsbedrijven bieden zetwerk aan als onderdeel van hun diensten. Ze beschikken over de juiste apparatuur en vakkennis om het zetwerk uit te voeren volgens de specificaties van de klant.

Bij het kiezen van een bedrijf voor zetwerk is het belangrijk om te letten op hun ervaring, kwaliteit en klantenservice. Een goed zetwerk bedrijf kan je adviseren over de mogelijkheden en beperkingen van het proces en werkt nauw met je samen om het gewenste resultaat te bereiken.

Conclusie

Zetwerk is een onmisbare techniek in de metaalbewerking, die wordt gebruikt om metalen onderdelen te buigen en te vervormen. Het vindt toepassing in diverse industrieën en kan worden uitgevoerd door gespecialiseerde metaalbewerkingsbedrijven. Als je op zoek bent naar hoogwaardig zetwerk voor jouw project, neem dan contact op met een ervaren zetwerk bedrijf om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven