In de moderne industrie spelen gerobotiseerde systemen een steeds grotere rol. Deze geavanceerde technologieën, beter bekend als robotics Noord Holland , hebben de manier waarop bedrijven opereren en produceren aanzienlijk veranderd. Van productieprocessen tot logistiek en inspectie, robots bieden ongekende efficiëntie en nauwkeurigheid.

ongekende efficiëntie en nauwkeurigheid

Gerobotiseerde systemen
voor industriële toepassing.

Van productieprocessen tot logistiek en inspectie, robots bieden ongekende efficiëntie en nauwkeurigheid.

Neem contact op:

0226 35 37 57

Volledig vervaardigd
werkproces.

Robotics Noord Holland

In de moderne industrie spelen gerobotiseerde systemen een steeds grotere rol. Deze geavanceerde technologieën, beter bekend als robotics, hebben de manier waarop bedrijven opereren en produceren aanzienlijk veranderd. Van productieprocessen tot logistiek en inspectie, robots bieden ongekende efficiëntie en nauwkeurigheid.

Mogelijkheid voor
Refurbished robotic.

Robotics Noord Holland

Het feit dat J. Blom Opmeer B.V. nieuwe robots kan leveren, bieden wij ook de mogelijkheid om met refurbished robotics te ontwerpen. Deze gereviseerde robots zijn voordelig in de aanschaf, bieden goede resultaten en is voor de meeste doeleigenschappen nauwkeurig in gebruik. Denk hierbij aan Fanuc, Kuka en ABB robots.

wat zijn de voordelen

programmeerbare logica.

Robotics Noord Holland

Eén van de grootste voordelen van robotics in industriële toepassingen is de mogelijkheid om repetitieve taken over te nemen. Dit zorgt niet alleen voor een hogere productiesnelheid, maar ook voor verbeterde kwaliteit en consistentie. Bovendien kunnen gerobotiseerde systemen ingewikkelde taken uitvoeren die voor werknemers moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Dankzij geavanceerde sensoren en programmeerbare logica kunnen robots complexe processen analyseren en aanpassen aan veranderende omstandigheden. Daarnaast dragen robots bij aan een veiligere werkomgeving. Door taken met potentieel risico over te nemen, verminderen ze het aantal ongevallen en verwondingen op de werkvloer aanzienlijk. Dit resulteert niet alleen in een betere bescherming van werknemers, maar ook in lagere kosten voor bedrijven door verminderde arbeidsongevallen en claims.

Productiesnelheid

Hogere productiesnelheid, verbeterde kwaliteit en consistentie.

Proces analyse

Geavanceerde sensoren en programmeerbare logica.

Werkomgeving

Het overnemen van
potentieel risicovol werk.

J. Blom Opmeer B.V. is een paar jaar geleden begonnen met het inzetten van gerobotiseerde systemen voor industriële toepassing. Een robot kan op vele manieren worden ingezet om kwaliteit te verbeteren, productie te verhogen of ergonomie van een operator te verbeteren. Dit betekent dat wij een volledig werkproces voor u kunnen vervaardigen. Dit betekend niet alleen dat het robotproces gerealiseerd kan worden, maar ook de machines erom heen. Denk hierbij aan kettingbanen, rollenbanen, bufferbakken enzovoort. Naast dat wij de kennis in huis hebben om gerobotiseerde systemen te programmeren, hebben wij ook een nauwe samenwerking met partijen bekend in de industriële wereld op het gebied van robotics. Enkele hiervan zijn (Fanuc, Kuka, ABB) B&R Automation, Hitachi Automation en Siemens PLC’s .

nieuwste ontwikkeling

Geoptimaliseerde besturingskast.

J. Blom Opmeer B.V. is met een nieuwe ontwikkeling bezig om de besturing toe te voegen aan de hoofdbesturing. Robots brengen vaak hun eigen besturingskast met zich mee die qua afmeting vrij groot zijn en dit willen wij optimaliseren. Dit betekent dat er niet meer twee kasten nodig zijn maar dat alles geïntegreerd is in 1 kast. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Zo kan het robotproces in de hoogste cyclusmodi gezet worden zodat een optimale reactiesnelheid op sensoren gewaarborgd wordt. Daarnaast kan eenvoudig met meerdere servo gemotoriseerde systemen gewerkt worden als extra assen van het systeem. Ook zouden de besturingskast volledig uit RVS gemaakt kunnen worden om te voldoen aan de HACCP richtlijnen.

Voor deze systemen wordt exclusief Comau gebruikt in combinatie met BR Automation besturingselementen. Deze combinatie werkt goed samen. I.v.m. de geringe tweedehands markt van Comau robots is deze optie altijd gecombineerd met nieuwe robotsystemen. Daarnaast kan bij ieder systeem ervoor gekozen worden om een Remote systeem toe te passen. Dit remote systeem zorgt ervoor dat de fabrikant (J. Blom Opmeer B.V.) van een afstand kan inloggen op u systeem. Dit ter ondersteuning van een afstand bij hulp aan de machine en/of storingen.

maar ook refurbished

robotics op maat.

J. Blom Opmeer B.V. kan in overleg een volledig op maat gemaakte ontwerp bedenken. Omdat wij een eigen productie – en assemblagehal tot onze beschikking hebben, kunnen wij systemen hier opbouwen en volledig testen zodat op locatie een korte inbouwtijd gerealiseerd kan worden met minimaal risico op het resultaat. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om tussentijds langs te komen en halverwege het project eventuele aanpassingen toe te passen. Door deze korte banden kunnen wij, buiten de koopdelen om, een korte levertijd bieden.

Het feit dat J. Blom Opmeer B.V. nieuwe robots kan leveren, bieden wij ook de mogelijkheid om met refurbished robotics te ontwerpen. Deze gereviseerde robots zijn voordelig in de aanschaf, bieden goede resultaten en is voor de meeste doeleigenschappen nauwkeurig in gebruik. Denk hierbij aan Fanuc, Kuka en ABB robots.

Assemblagehal

Volledig bouwen en testen op eigen locatie.

Minimaal risico

Een korte inbouwtijd realiseren met minimaal risico op het resultaat.

Refurbished

Voordelig in aanschaf met goede resultaten.

Kortom, gerobotiseerde systemen of robotics hebben een revolutie teweeggebracht in de industrie. Ze bieden ongeëvenaarde efficiëntie, nauwkeurigheid en veiligheid. Door repetitieve taken over te nemen en complexe processen te automatiseren, helpen robots bedrijven om competitief te blijven en hun winstgevendheid te vergroten. U kunt bij ons terecht voor op maat gemaakte volledig robotsystemen, programmeringen en aanvullende transportsystemen. Wilt u meer weten over onze toepassingen van robots, schaar dan niet om contact met ons op te nemen.

Laat ons helpen met
het verhogen van uw productiviteit.

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven