Spuitstraat

Spuitstraat.

Voor de Hillegomse Houthandel hebben wij een spuitstraat gerealiseerd mét afzuiging voor het spuiten van houten delen. Deze spuitstraat heeft een volledige aangedreven doorvoer van rechts naar links. Dit zorgt voor een ergonomische werkwijze tijdens het spuiten van het materiaal.

Volledige aangedreven doorvoer.

Invoer rollenbaan

De invoer van de spuitstraat heeft een lengte van 4,5 meter, is opgebouwd uit 3 mm zetwerk en staat op twee gekoppelde pootstellen met stelvoeten. De rollen hebben een diameter van 60 mm en lengte van 400 mm en worden aangedreven door een snaar overbrenging. Daarnaast bevat de rollenbaan twee voorborstelmachines inclusief borstel van 400 mm. Op de invoerbaan staat een lichtscherm voor de detectie van de spuitstraat.


Spuitrollenbaan

In het midden van de spuitstraat bevind zich het spuit gedeelte. De spuitrollenbaan heeft een lengte van 2 meter, en is opgebouwd uit een kokerframe. De spuitrollenbaan staat in de spuitcabine welke voor de afzuigwand is geplaatst. De spuitrollenbaan staat op zwenkwielen zodat deze gemakkelijk naar buiten te rijden is om schoon te maken en om het filtermateriaal van de afzuigwand te vervangen. De aangedreven rollen zijn bekleed zodat deze gemakkelijk schoon te maken zijn, tevens zijn deze uitneembaar zonder dat daar gereedschap aan te pas komt. Onder de spuitrollenbaan staat een verrijdbare lekbak, hiervan worden er twee geleverd zodat snel van kleur gewisseld kan worden. Om de controle te houden of de productinvoer goed verloopt, bevat de spuitstraat een detectie d.m.v. een lichtscherm. Dit lichtscherm is gekoppeld aan een PLC voor de aansturing van de spuitautomaten.

 

Dubbel filtersysteem.

Uitvoer rollenbaan

De uitvoer van de spuitstraat heeft een lengte van 3 meter, is opgebouwd uit 3 mm zetwerk en staat op twee gekoppelde pootstellen met stelvoeten. . De rollen hebben een diameter van 60 mm en lengte van 400 mm en worden aangedreven door een snaar overbrenging.

 

Afzuiging

De spuitstraat bevat een afzuiging van 3 x 2,5 meter. Deze is opgebouwd uit standaard componenten, vervaardigd uit gegalvaniseerde plaatstaal en uitgevoerd met een krachtige, geluidsarme, dubbel aanzuigende centrifugaal ventilator welke is geplaatst in een unieke luchtverdeelunit. Vanwege de toepassing van explosieveilige motoren en een dubbel filtersysteem voldoen de afzuigwanden aan de strengste milieu- en ARBO eisen. Op de afzuigwand wordt een recirculatiesysteem gemonteerd. Deze bevat een aansluiting met handbediende klep voor luchtafvoer, deze wordt niet door ons aangesloten.

Assemblage tafel
hijsframe voor gevelelementen
Hijsframe
Scroll naar boven