transportsysteem

Transportsysteem.

Van 3D tekening naar volledige installatie; een mooi project voor TU Delft! J. Blom Opmeer B.V. heeft een modulair transportsysteem gerealiseerd voor het transporteren van vaste niet-gevaarlijke materialen en als afvoer van een betonrecycling installatie. Het transportsysteem is opgebouwd uit twee transportbanden. Beide transportbanden draaien dezelfde kant op en zijn gemonteerd op een frame. Dit frame is verzinkt en vervaardigd uit S235 kokerprofielen. De bovenzijde van het transportsysteem is volledig modulair opgebouwd en aan te passen.

Slijtvaste toplaag en randbescherming

De transportbanden worden aangedreven door twee 0,37 kW draaistroommotoren. Deze motoren zijn voorzien van een reductor om de gewenste bandsnelheden te halen. Door gebruikt te maken van een encoder op de niet aangedreven as, kan gecontroleerd worden of de transportband exact de juiste snelheid draait. Dit wordt in de besturing terug gegeven als feedback aan de frequentie regelaar.

Beide transportbanden zijn voorzien van een slijtvaste toplaag en randbescherming. De slijtvaste toplaag zorgt voor een langere levensduur i.v.m. het transporteren van puin en de randbescherming voorkomt dat het materiaal op de transportband wordt gemorst. Er wordt een volledige CE – verklaring afgegeven en bevat de installatie de nodige gebruikershandleidingen en documentatie.

hijsframe voor gevelelementen
Hijsframe
Assemblage tafel