Spuitstraat

Omdat het nieuwe prefab bouwen steeds vaker wordt gebruikt als alternatief voor het traditioneel bouwen, is het van noodzaak dat de werkwijze op een snelle en ergonomische manier wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen uitvoeren, heeft J. Blom Opmeer voor Ursem Modulaire Bouwsystemen een verstelbare hijsframe gerealiseerd die het optillen van prefab modulaire woningen snel en veilig laat verlopen. Met in totaal acht hijspunten en acht 10-tons geïntegreerde duwloopkatten, die middels borgpennen mechanisch geborgd kunnen worden, kunnen de woningen opgetild worden.

Verstelbare HIJSFRAME 33 TON.

Omdat het nieuwe prefab bouwen steeds vaker wordt gebruikt als alternatief voor het traditioneel bouwen, is het van noodzaak dat de werkwijze op een snelle en ergonomische manier wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen uitvoeren, heeft J. Blom Opmeer voor Ursem Modulaire Bouwsystemen een verstelbare hijsframe gerealiseerd die het optillen van prefab modulaire woningen snel en veilig laat verlopen.

Met in totaal acht hijspunten en acht 10-tons geïntegreerde duwloopkatten, die middels borgpennen mechanisch geborgd kunnen worden, kunnen de woningen opgetild worden.

afzonderlijk van elkaar verplaatsbaar.

Het verstelbare hijsframe kan ook in de breedte afgesteld worden. Dit kan van hart op hart 1950 mm tot 4250 mm en wordt aangestuurd met een dubbele set hydraulische cilinders die afzonderlijk van elkaar verplaatsbaar zijn (1 set bestaat uit 3 hydraulische cilinders). Dit heeft J. Blom Opmeer gedaan wanneer de last van de woning in de breedterichting niet evenredig is, dit aangepast kan worden met de twee IPE balken.

Het verstelbare hijsframe bestaat uit één Star midden frame met twee uitschuifbare zijframes. Het midden frame bestaat uit een zelf samengestelde balk, vervaardigd uit S355 IPE 200 profielen met daartussen een middenrug vervaardigd uit S355 snijwerk. Het frame wordt onderling met elkaar verbonden middels een S355 koker van 300 x 200 x 8mm.

Deze zijn aan de bovenkant verstevigd middels een S355 10mm versteviging rug betreffende bestandshouding tegen de plaatselijke hoge contactdruk van de zijframes. Op twee van de vijf dwarskokers zijn de hijspunten gemaakt. Op deze positie is een S355 koker 300 x 300 x 8mm gelast met in het midden een bus van Ø130 x 14mm die onder en boven voorzien van verstevigingsruggen. Dit zorgt ervoor dat het torderen van de koker verminderd wordt.

 

 

hydraulische cilinders.

De zijframes bestaan uit 1 lange IPE 330 balk met een totale lengte van 14400 mm met daarboven op vijf keer een geboute HEB 180 balk. De HEB balk is bovenop voorzien van een tandheugel. Middels de geïntegreerde tandwielen aan het midden frame en de tandheugel op de HEB balken, wordt gelijkloop gewaarborgd. In de middelste HEB balk zijn gaten geboord zodat er een borgpen in gebruikt kan worden om het frame te kunnen borgen.

Het in- en uit sturen van de zijframes gebeurd middels hydraulische cilinders. Deze worden aangestuurd middels een 1.5kW Powerpack middels een bedieningskast die aan weerzijde van het frame te vinden is. De stroomtoevoer van het frame gebeurd middels een TROMMELFLEX PUR-HF 4G2,5 (15m) kabelhaspel die naar het frame toegebracht wordt.

Voor de Hillegomse Houthandel hebben wij een spuitstraat gerealiseerd mét afzuiging voor het spuiten van houten delen. Deze spuitstraat heeft een volledige aangedreven doorvoer van rechts naar links. Dit zorgt voor een ergonomische werkwijze tijdens het spuiten van het materiaal.
Spuitstraat
Voor Smitsair heeft J. Blom Opmeer B.V. een volledig geautomatiseerde assemblage tafel gerealiseerd voor het positioneren assembleren van verschillende kleppenregisters. De huidige assemblage tafels functioneerde niet meer naar behoren, waren verouderd en voldeden niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. Een perfect moment voor vernieuwing én om verbeterpunten toe te voegen aan de assemblage tafel.
Assemblage tafel
Scroll naar boven