C2CA HAS

C2CA HAS.

Heating Air and classification System

De HAS is een onderdeel van een beton recycle proces waarbij de materialen weer gescheiden worden naar de oorsprong. Hierbij word de kwaliteit van de circulaire grondstoffen aanzienlijk verhoogd.

In samenwerking met C2CA en TU Delft heeft Blom Opmeer B.V.  de engineering, productie en het plaatsen van de HAS mogen realiseren. Door intensieve en nauwe samenwerking met C2CA, is de gehele HAS in 3D gemoduleerd. Nadat het ontwerp succesvol was getoetst, is het geheel in eigen beheer in productie genomen. Na de productie van de elementen, is de HAS op locatie bij ons geassembleerd. Het uitdagende transport is in handen gelegd van Transportbedrijf Kees Koopman. De gehele installatie heeft een omvang van 6 bij 6 meter en een hoogte van 10 meter. Door de groene cycloon, is de HAS een echte eye catcher!

Betonafval hergebruiken en afval verminderen.

Beton recycling is een belangrijk onderdeel geworden van duurzaam bouwen. Het biedt de mogelijkheid om betonafval te hergebruiken en zo de hoeveelheid afval te verminderen. De HAS heeft zich toegelegd op onderzoek en ontwikkeling op dit gebied, met als doel bij te dragen aan een meer circulaire economie.

Het beton recycling proces omvat verschillende stappen. Eerst wordt het betonafval verzameld en naar een recyclingfaciliteit gebracht. Daar wordt het afval gesorteerd op basis van de oorsprong van de materialen. Vervolgens worden deze materialen gereinigd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen die kunnen worden gebruikt in de bouwindustrie.

Eén van de belangrijkste voordelen van beton recycling is dat het zorgt voor aanzienlijke verhoging van de kwaliteit van de circulaire grondstoffen. Door het scheiden van de materialen en het zorgvuldig reinigen ervan, worden verontreinigingen verwijderd en kan de kwaliteit van de gerecyclede materialen worden gegarandeerd.

Waardevolle grondstoffen terugwinnen.

De HAS speelt een belangrijke rol in het onderzoek naar verbetering van het beton recycling proces. Door middel van innovatieve technieken en kennisoverdracht draagt de HAS bij aan het optimaliseren van dit proces, waardoor nog meer betonafval kan worden gerecycled en waardevolle grondstoffen kunnen worden teruggewonnen.

Kortom, beton recycling is essentieel voor duurzaam bouwen en de HAS speelt een sleutelrol in dit proces. Door het gebruik van geavanceerde technologieën en onderzoek draagt de hogeschool bij aan de verhoogde kwaliteit van circulaire grondstoffen. Als we streven naar een meer duurzame toekomst, moeten we erkennen dat beton recycling een belangrijke stap is in die richting.

De HAS is een innovatie installatie op het gebied van beton recycling, zie voor meer info C2CA site.

Trap Erasmushuis
Kade 2.020 Muurmal
Scroll naar boven