Een leuk project voor onze klant Bodycote! J. Blom Opmeer heeft een conserveer machine ontwikkeld om een olie over stalen werkstukken te sproeien/nevelen. Door het thermisch harden van de werkstukken, hebben deze geen beschermlaag meer tegen roestvorming. Om deze opnieuw aan te brengen, hebben wij deze machine ontwikkeld.

Conserveer machine.

Een leuk project voor onze klant Bodycote! J. Blom Opmeer heeft een conserveer machine ontwikkeld om een olie over stalen werkstukken te sproeien/nevelen. Door het thermisch harden  van de werkstukken, hebben deze geen beschermlaag meer tegen roestvorming. Om deze opnieuw aan te brengen, hebben wij deze machine ontwikkeld.

Aanpasbaar sproeibeeld.

De conserveer machine is een machine bestaande uit een gaasband, vloeistofreservoir, vloeistofpomp, aandrijfmotor en schakelkast. De machine is opgebouwd uit een gaasband, welke is gemonteerd op een S235 frame. De werkstukken worden op de gaasband geplaatst aan de voorzijde van de machine. Vervolgens gaan deze door de sproeicabine, worden de werkstukken aan de andere zijde van de machine van de gaasband afgehaald en verder verwerkt in het proces van de klant. Het sproeibeeld is aan te passen door de druk van het systeem in te stellen. Een andere optie is om andere sproeimonden toe te passen zodat elk gewenst sproeibeeld te behalen is.

Omdat het nieuwe prefab bouwen steeds vaker wordt gebruikt als alternatief voor het traditioneel bouwen, is het van noodzaak dat de werkwijze op een snelle en ergonomische manier wordt uitgevoerd. Om dit te kunnen uitvoeren, heeft J. Blom Opmeer voor Ursem Modulaire Bouwsystemen een verstelbare hijsframe gerealiseerd die het optillen van prefab modulaire woningen snel en veilig laat verlopen. Met in totaal acht hijspunten en acht 10-tons geïntegreerde duwloopkatten, die middels borgpennen mechanisch geborgd kunnen worden, kunnen de woningen opgetild worden.
Verstelbare Hijsframe 33 ton
Voor S&N Houtkonstrukties heeft J. Blom Opmeer B.V. een hijsframe ontworpen om op een eenvoudige manier gevelelementen te hijsen. Het hijsframe geeft de mogelijkheid om met een kraan via het hijspunt het frame tegen en/of onder de elementen te plaatsen. D.m.v. de handlier, wordt de gezette plaat op het element gedrukt. Dit element is voorzien van een contragewicht zodat, tijdens het lossen, de lier het drukframe omhoog voortbeweegt. Het element wordt vervolgens aan de onderzijde geborgd d.m.v. borgpennen. Omdat het hijsframe te groot is om te vervoeren, heeft J. Blom Opmeer B.V. ervoor gekozen om het hijsframe inklapbaar te maken. Zo wordt het oppervlak aanzienlijk verminderd en kan het frame zelfs op een aanhangerwagen vervoerd worden.
Hijsframe
Scroll naar boven