Als je werkt met kunststof platen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze volledig droog zijn voordat je ze gaat vervormen. Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van een droogkamer. We bespreken de voordelen van een droogkamer en waarom dit een essentieel onderdeel kan zijn van je productieproces.

Droogkamer.

Als je werkt met kunststof platen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze volledig droog zijn voordat je ze gaat vervormen. Een effectieve manier om dit te doen is door gebruik te maken van een droogkamer. We bespreken de voordelen van een droogkamer en waarom dit een essentieel onderdeel kan zijn van je productieproces.

Een droogkamer is een speciaal ontworpen ruimte die gebruikt wordt om materialen, in dit geval kunststof platen, te drogen voordat ze verder worden verwerkt. Deze kamers zijn uitgerust met 9 elektrische verwarmingselementen die, middels een temperatuurregelaar, de temperatuur in de kamer monitort en de ingestelde waarde zo goed als mogelijk probeert na te leven.

 

geavanceerde technologieën.

Het gebruik van een droogkamer biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het ervoor dat de kunststof platen volledig vrij zijn van vocht. Dit is essentieel omdat zelfs kleine hoeveelheden vocht de kwaliteit en duurzaamheid van de platen kunnen aantasten. Door ze grondig te drogen in een droogkamer, minimaliseer je het risico op scheuren, kromtrekken of andere defecten.

Ten tweede zorgt een droogkamer voor een gelijkmatige en consistente droging van de platen. Dit is belangrijk omdat ongelijkmatige droging kan leiden tot spanningen in het materiaal, wat op zijn beurt weer kan resulteren in vervormingen of breuken. Met behulp van geavanceerde technologieën kunnen droogkamers de ideale omstandigheden bieden om de platen gelijkmatig te laten drogen.

 

opdrogen zonder schade.

Een typische droogkamer maakt gebruik van luchtcirculatie en warmte om vocht uit de kunststof platen te verwijderen. De temperatuur en luchtvochtigheid worden zorgvuldig gecontroleerd en aangepast aan de vereisten van het specifieke type kunststof dat wordt gebruikt. Door deze optimale omstandigheden kunnen de platen geleidelijk aan volledig opdrogen zonder schade.

De droogkamer beschikt over een uit aluminium koker frame 100x100x4mm en is voorzien van verzinkte stalen roosters. Hieronder worden 9 keer 1500W verwarmingselementen gemonteerd. Deze verwarmingselementen zijn geschikt tot temperaturen van 60 graden.

De panelen zijn opgebouwd uit 100mm dikke steenwol panelen. De steenwol platen zijn opgebouwd uit staalplaat, steenwol en staalplaat met een 3-laags coating systeem. De Rc-waarde hiervan is 2,3m2/K/W. Dit heeft een werking van 65 minuten brandvertragend.

Een leuk project voor onze klant Bodycote! J. Blom Opmeer heeft een conserveer machine ontwikkeld om een olie over stalen werkstukken te sproeien/nevelen. Door het thermisch harden van de werkstukken, hebben deze geen beschermlaag meer tegen roestvorming. Om deze opnieuw aan te brengen, hebben wij deze machine ontwikkeld.
Conserveer machine
Voor S&N Houtkonstrukties heeft J. Blom Opmeer B.V. een hijsframe ontworpen om op een eenvoudige manier gevelelementen te hijsen. Het hijsframe geeft de mogelijkheid om met een kraan via het hijspunt het frame tegen en/of onder de elementen te plaatsen. D.m.v. de handlier, wordt de gezette plaat op het element gedrukt. Dit element is voorzien van een contragewicht zodat, tijdens het lossen, de lier het drukframe omhoog voortbeweegt. Het element wordt vervolgens aan de onderzijde geborgd d.m.v. borgpennen. Omdat het hijsframe te groot is om te vervoeren, heeft J. Blom Opmeer B.V. ervoor gekozen om het hijsframe inklapbaar te maken. Zo wordt het oppervlak aanzienlijk verminderd en kan het frame zelfs op een aanhangerwagen vervoerd worden.
Hijsframe
Scroll naar boven